Monte Cassino Italie

Diposting pada

Tijdens de tweede wereldoorlog vormde het een belangrijk onderdeel van de duitse gustav linie. Monte cassino is a rocky hill about 130 kilometres southeast of rome in the latin valley italy 2 kilometres to the west of the town of cassino and 520 m altitude.

1944 Italie Monte Cassino Le Hauptmann Rudolf Rennecke Accroupi Sans Couvre Chef Avec Ses Hommes Dans Les Ruines Du Monastere Monte Cassino Cassino German Army

Site of the roman town of casinum it is best known for its abbey the first house of the benedictine order having been established by benedict of nursia himself around 529.

Monte cassino italie. De slag om monte cassino ook weleens de slag om rome genoemd was een reeks aanvallen van de geallieerden tijdens de italiaanse veldtocht waarmee zij probeerden door de gustav linie te breken. De abdij van monte cassino latijn. The first monastery on monte cassino was sacked by the.

Het klooster ligt op een rots 519 meter boven het italiaanse plaatsje cassino in de regio lazio tussen rome en napels. De bedoeling was de ingesloten geallieerde troepen van de landing bij anzio te bereiken en door te breken naar rome. De abdij van monte cassino werd gesticht in de 6e eeuw door sint benedictus.

Abbatia territorialis montis cassini. The allied campaign for italy as well as the legendary fight for monte cassino had been borne of sharp disagreements and outright arm twisting at the highest levels. De soldaten vechten maandenlang om elke vierkante meter grond en leggen loopgraven aan om in te schuilen.

Abbazia territoriale di montecassino is een benedictijner abdij een van de drie kloosters gesticht door benedictus van nursia. Bommen en granaten maken het leven van de troepen in de voorste linies tot een ware hel. British prime minister winston churchill long the standard bearer of the fight against fascism was determined to invade mainland italy.

De slag om montecassino doet nog het meest denken aan de eerste wereldoorlog. It was for the community of monte cassino that the rule of saint benedict was composed. Eén heuvel ligt nog tussen de geallieerden en rome.

At the beginning of 1944 the western half of the winter line was being anchored by germans holding the rapido. Op 15 februari 1944 werd de abdij gebombardeerd door de geallieerden die ten. The battle of monte cassino also known as the battle for rome and the battle for cassino was a costly series of four assaults by the allies against the winter line in italy held by axis forces during the italian campaign of world war ii the intention was a breakthrough to rome.

Oorspronkelijk was de landing bij anzio bedoeld om de gustavlinie te omzeilen en een kostbare aanval op deze linie te vermijden maar duitse troepen sloten de geallieerde.

Abbazia Di Montecassino Cassino Province Of Frosinone Lazio Region Italy Culture Of Italy Best Of Italy Visit Italy

Pin On Wwii

1944 Italie Monte Cassino Des Artilleurs Neozelandais Font Usage D Un Canon Anti Char Pak 40 De Prise Histoire Militaire Photos Militaires Guerre Mondiale

Pin On World War Ii In The Mediterranean Theater Mto

Monastere De Monte Cassino Italie Par Billyboy Sacred Architecture Church Architecture Place Of Worship

A Low Aerial View Of The Monastery Of Montecassino Showing Its Complete Destruction Pin By Paolo Marzioli Monte Cassino Cassino Battle Of Monte Cassino

Monte Cassino Abey Ciociaria Italy

Pin On Wwii History

Shells Burst In German Held Cassino Rapido River Area Italy Remains Of Castle Can Be Seen In The Background Note The Flooded Area At The Base Of Town To Pre

Monastery Of Monte Cassino Italy 1 706 04 Ft Altitude Battle Of Monte Cassino Italy Monte Cassino

Pin On History

Pin On South East Europe Of The World War Ii

Informing Science Institute

William Schneider S Oral History Battle Of Monte Cassino Wwii Veterans Monte Cassino

Dans Ce Photo Tu Peux Voir Une Char D Assaut Entre Des Maison Ce Photo Prends Place Dans Italie Pendant La Battle Of Monte Cassino Panther Tank Monte Cassino

1944 Italie Monte Cassino Un Kriegsberichter Des Fallschirmjager Wwii Wwii History Luftwaffe

Monte Cassino Cassino Italy Living In Italy Italy Vacation All About Italy

Pin Su Cassino Ww2

Monte Cassino Italy Polish Army Poland History Wwii History Battle Of Monte Cassino

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *