Monte Cassino

Diposting pada

De slag om monte cassino de moeizame weg naar rome de geallieerden probeerden tussen januari en mei 1944 tot vier keer toe om monte cassino te veroveren. Mass hours and general opening hours.

Monte Cassino Italy Polish Army Poland History Wwii History Battle Of Monte Cassino

Monte cassino a historic hilltop abbey founded in ad 529 by benedict of nursia dominated the nearby town of cassino and the entrances to the liri and rapido valleys.

Monte cassino. Lying in a protected historic zone it had been left unoccupied by the germans although they manned some positions set into the steep slopes below the abbey s walls. U podnóża góry znajduje się miasto cassino na szczycie wznosi się opactwo benedyktyńskie pierwotne od 529 zbombardowane w 1944 odbudowane po ii wojnie światowej. Monte cassino vormde een deel van de 161 kilometer lange duitse gustav linie die de geallieerde opmars in italië moest tegenhouden.

De verdedigingslinie was bedoeld om de geallieerde opmars richting rome te blokkeren. Het klooster was niet bezet door de duitsers. Deze benedictijner abdij staat op een rots 519 meter boven het italiaanse dorpje cassino.

Tijdens de 2e slag om monte cassino werd de abdij gebombardeerd en veranderd in een ruïne. Tussen 17 januari en 18 mei 1944 was monte cassino het toneel van hevige gevechten. W czasie ii wojny światowej miały tu miejsce walki pomiędzy.

Monte cassino was een belangrijk obstakel op de gustav linie in midden italië. De slag om monte cassino ook weleens de slag om rome genoemd was een reeks aanvallen van de geallieerden tijdens de italiaanse veldtocht waarmee zij probeerden door de gustav linie te breken. Monte cassino today usually spelled montecassino is a rocky hill about 130 kilometres 81 mi southeast of rome in the latin valley italy 2 kilometres 1 2 mi to the west of the town of cassino and 520 m 1 706 04 ft altitude.

The rule of saint benedict. Abbazia territoriale di montecassino is een benedictijner abdij een van de drie kloosters gesticht door benedictus van nursia het klooster ligt op een rots 519 meter boven het italiaanse plaatsje cassino in de regio lazio tussen rome en napels de abdij is gebouwd op de ruïnes van de romeinse versterking. Abbatia territorialis montis cassini.

De bedoeling was de ingesloten geallieerde troepen van de landing bij anzio te bereiken en door te breken naar rome. Site of the roman town of casinum it is best known for its abbey the first house of the benedictine order having been established by benedict of nursia himself. Schedule a guide tour.

Bitwa o monte cassino zwana także bitwą o rzym w rzeczywistości cztery bitwy stoczone przez wojska alianckie z niemcami które miały miejsce w 1944 roku w rejonie klasztoru na monte cassino bitwa ta uznawana jest za jedną z najbardziej zaciętych obok walk pod stalingradem na łuku kurskim lądowania w normandii i powstania warszawskiego w czasie ii wojny światowej. Montecassino wzgórze we włoszech apeniny środkowe nad doliną rzeki liri między rzymem i neapolem wysokość 519 m n p m. Tijdens de tweede wereldoorlog was de abdij één van de belangrijkere duitse steunpunten tijdens de slag om monte cassino 17 januari 18 mei 1944.

De abdij van monte cassino latijn.

Monastery Of Monte Cassino Italy 1 706 04 Ft Altitude Battle Of Monte Cassino Italy Monte Cassino

Polish Flag Flying Over The Ruins Of Conquered Monte Cassino Monastery Battle Of Monte Cassino Monte Cassino Cassino

Pin On Grandvoyageitaly

Pin On Novel On Distant Shores

Pin On Battle Of Monte Cassino

Pin On Wwii And Cassino

Montecassino Italy After The Bombs Destroyed The Abbey During Wwii Montecassino Italy San Benito De Nursia Guerra Soldados

Monte Cassino Cassino Italy Living In Italy Italy Vacation All About Italy

Castle And Sculpture At Montecassino Battle Of Monte Cassino Monte Cassino Cassino

Monte Cassino Monte Cassino Cassino Battle Of Monte Cassino

Pin On Favorite Places Spaces

4 Monte Cassino Established Near 529 Served As The Great Starting Point For The Rule Of St Benedict Summara Monte Cassino Battle Of Monte Cassino Cassino

What You Need To Know About The Battle Of Monte Cassino Battle Of Monte Cassino Cassino Monte Cassino

Soldaten Im Einsatz Battle Of Monte Cassino Wwii Cassino

Harrowing Images Show The Front Lines Of Wwii S Monte Cassino Cassino Monte Cassino Battle Of Monte Cassino

Trisulti Abbey Battle Of Monte Cassino Monte Cassino Cassino

Official Site Cassino Battle Of Monte Cassino Monument Men

Pin On Storia D Italia Italian History

Pin On Wwii History

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *